"Vi är en av medlemmarna i DHL-gruppen"

Om oss


Viskadalens Åkeri grundades 1969 av Ulf Karlsson och Kjell Jakobsson. Ulf och Kjell började sin karriär på ASG med 5 bilar och släp och körde då mellan Borås och Sundsvall-Östersund och Borås-Värnamo. Verksamheten bedrevs under den tiden i tant Rosas garage i Hyssna. 1973 hade de arbetat ihop så pass mycket kapital att de kunde köpa en tomt på industriområdet Ramnaslätt i Borås. 1979 blev Ulf ensam ägare då Kjell valde att sluta.

 

I början av 80-talet lotsade Viskadalens Åkeri flera andra åkerier i Boråsområdet. Bl a Ljungby Express, Månsarps Åkeri, Höganäs Åkeri och Ronneby Fjärr och 1984 startade bygget av de nuvarande lokalerna.

 

2004 började åkeriet att köra diverse flyggods till och från Landvetter åt DHL Express och ett år senare gjordes den största satsningen hittills i åkeriets historia. Bolaget tog över partitrafiken Borås – Jönköping samt Linehaul på Hässleholm, Malmö och Helsingborg.

2010 tog man även över partitrafiken Jönköping – Göteborg.

 

Med åren har åkeriet vuxit och idag finns ca 17 bilar i trafik. Hösten 2010 gjordes ett generationsskifte och idag drivs åkeriet av Ulfs båda barn Anna och Fredrik.

 

 


    

  

 

Webbdesign Storasyster.nu | Webbsystem Argonova Systems